Over ons

Ontstaansgeschiedenis

Stichting Bijzonder Mandje is ontstaan na het verlies van onze zoon Guus Winkelhorst op 4 februari 2012. Guus werd geboren met 23 weken en 6 dagen en heeft slechts een kwartier geleefd. Toen Guus mee naar huis mocht voor zijn laatste reis was er vanuit het ziekenhuis niets om hem in mee te nemen. Uiteindelijk heeft de verpleging een mandje geregeld waarin Guus meegenomen kon worden.

 

Onze doelstelling

Stichting Bijzonder Mandje voorziet ouders van een overleden kindje    van een mandje waarin zij hun kindje naar de laatste rustplaats kunnen brengen...

Beschreven in de statuten...                                                                             

De stichting heeft ten doel het ter beschikking stellen van middelen, waaronder een mandje aan ouders van kindjes die als gevolg van een vroeggeboorte levenloos ter wereld zijn gekomen dan wel heel kort na de geboorte zijn overleden en die als gevolg van de vroeggeboorte voor de wet niet als persoon wordt erkend, hetgeen het geval is wanneer het kindje bij de geboorte 24 weken of jonger is. Het kindje kan dan in het mandje vervoerd worden en worden begraven of gecremeerd, zodat de ouders op die wijze een waardig afscheid kunnen nemen van hun overleden kindje. 

 

Onze vrijwilligers

Elsbeth Winkelhorst-Looman, voorzitter en initiatiefneemster

Henk-Jan Winkelhorst, penningmeester

Wouter Looman, secretaris

Ada Looman-Ebbers vrijwilligster                            Disclamer & Privacy